x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reacția MILITARĂ a Rusiei la cererea Suediei și Finlandei de aderare la NATO

Reacția MILITARĂ a Rusiei la cererea Suediei și Finlandei de aderare la NATO

20 Mai 2022   •   15:35
Reacția MILITARĂ a Rusiei la cererea Suediei și Finlandei de aderare la NATO

Autoritățile de la Moscova anunță că vor construi 12 baze militare în vestul Federației Ruse. Decizia vine după anunțul Finlandei și Suediei de aderarea la Alianța Nord-Atlantică. 

"Până la sfârşitul anului, 12 noi baze militare şi unităţi vor fi detaşate în Districtul militar de vest. Ameninţările militare la frontierele ruse sunt în creştere", a declarat astăzi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de cotidianul Le Figaro.

Rusia a anunțat de mai multe ori că integrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei.

"Suntem convinşi că intrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va consolida şi nici nu va îmbunătăţi arhitectura de securitate a continentului nostru", a afirmat și Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, atrâgând atenția că Rusia va trebui să "reechilibreze situaţia" dacă Suedia şi Finlanda devin membre NATO.

Totodată, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt "erori" care vor avea "consecinţe semnificative". Kremlinul.

Președintele Vladimir Putin a afirmat relaxat că este în regulă atâta timp cât cele două țări nu au baze militare și soldați NATO pe teritoriul său, dar în caz contrar Rusia va reacționa. 

×
Subiecte în articol: Rusia suedia finlanda