x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Recep Erdogan i-a cerut din nou lui Vladimir Putin să accepte un summit cu Volodimir Zelenski

Recep Erdogan i-a cerut din nou lui Vladimir Putin să accepte un summit cu Volodimir Zelenski

26 Apr 2022   •   22:00
Recep Erdogan i-a cerut din nou lui Vladimir Putin să accepte un summit cu Volodimir Zelenski

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat, marţi, cu omologul său rus, Vladimir Putin, propunându-i din nou să accepte un summit pentru încheierea conflictului militar din Ucraina.

"Preşedintele Erdogan a propus continuarea acţiunilor în Formatul Istanbul la nivel de lideri, un prag crucial în negocierile Rusia-Ucraina. Vrem continuarea progreselor înregistrate în discuţiile de la Istanbul", a transmis Preşedinţia Turciei, potrivit cotidianului The Times of Israel.

În urmă cu câteva săptămâni, s-au întâlnit la Istanbul miniştrii de Externe din Rusia şi Ucraina, Serghei Lavrov şi Dmitro Kuleba. Turcia insistă ca Vladimir Putin să accepte un summit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru încheierea conflictului militar.

Preşedinţia Rusiei a anunţat marţi că Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au vorbit despre situaţia din Ucraina, inclusiv despre acţiuni umanitare. "Cei doi lideri au evocat în detaliu situaţia din Ucraina în contextul operaţiunii militare speciale pentru apărarea Donbasului, şi despre eforturile întreprinse permanent de partea rusă pentru garantarea securităţii civililor, inclusiv prin organizarea de culoare umanitare", a transmis Kremlinul, conform cotidianului Le Figaro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan