x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Recep Erdogan propune ca Turcia să fie mediator între Ucraina şi Rusia

Recep Erdogan propune ca Turcia să fie mediator între Ucraina şi Rusia

29 Noi 2021   •   19:00
Recep Erdogan propune ca Turcia să fie mediator între Ucraina şi Rusia

Turcia este pregătită să acţioneze ca mediator între Ucraina şi Rusia, a afirmat luni preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în contextul temerilor Kievului privind o intervenţie militară rusă, informează agenţia Reuters.

"Fie în calitatea de mediator sau prin discuţii directe despre probleme, prin aceste conversaţii cu Ucraina şi cu preşedintele Vladimir Putin, vrem să fim parte a soluţiei la aceste probleme", a declarat Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia Reuters.

Preşedinţia Rusiei a refuzat să facă vreun comentariu referitor la propunerea lui Recep Tayyip Erdogan.

Administraţia de la Kiev susţine că Rusia a mobilizat 92.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat, vineri, că Rusia pregăteşte o tentativă de lovitură de stat sau o intervenţie militară în Ucraina la începutul lunii decembrie, afirmând că Administraţia de la Kiev a luat măsuri de apărare.

Administraţia Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu pregăteşte niciun complot în Ucraina. Rusia a argumentat că poate mobiliza militari oriunde doreşte pe propriul teritoriu.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident s-au deteriorat după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi din cauza susţinerii oferite de Moscova insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: recep erdogan