x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles a dansat cu sora vitregă a Annei Frank

Regele Charles a dansat cu sora vitregă a Annei Frank

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2022   •   17:20
Regele Charles a dansat cu sora vitregă a Annei Frank
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al Marii Britanii a dansat cu sora vitregă a Annei Frank în timpul unei vizite la un centru comunitar evreiesc din nordul Londrei, transmite DPA/PA Media.

Eva Schloss, în vârstă de 93 de ani, a supravieţuit lagărelor de concentrare naziste, şi-a petrecut decenii promovând pacea între oameni, iar vineri a avut ocazia să danseze cu un rege în timpul sărbătorii de Hanukah.

Regele Charles a vizitat centrul comunitar JW3 de pe Finchley Road unde a vorbit cu elevi care împachetau cadouri şi coşuri cu alimente pentru familiile din Camden, dar şi cu refugiaţi şi cu supravieţuitori ai Holocaustului.
Anne Frank, care a murit într-un lagăr de concentrare german după ce se ascunsese timp de doi ani de nazişti, a lăsat în urma sa un jurnal devenit una dintre cele mai citite cărţi din lume. Născută la Frankfurt, în Germania, Anne Frank a părăsit ţara la vârsta de trei ani împreună cu familia sa pentru a scăpa de ascensiunea antisemitismului. Stabiliţi la Amsterdam, ei s-au ascuns în 1942 într-un apartament în spatele unei biblioteci false pentru a scăpa de Gestapo, însă au fost descoperiţi în 1944 şi deportaţi în lagărele de concentrare. Tânăra de 15 ani a murit de tifos la începutul anului 1945 la Bergen-Belse din Germania, cu câteva luni înainte ca Aliaţii să elibereze lagărul de concentrare, la 15 aprilie. 

Dancing King

×