x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta a II-a, omagiu pentru victimele atentatelor de la Londra și Manchester

Regina Elisabeta a II-a, omagiu pentru victimele atentatelor de la Londra și Manchester

25 Dec 2017   •   16:00
Regina Elisabeta a II-a, omagiu pentru victimele atentatelor de la Londra și Manchester

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a adus luni un omagiu victimelor atentatelor de la Londra şi Manchester în mesajul său tradiţional de Crăciun, relatează AFP. 

"De Crăciun, mă gândesc la Londra şi la Manchester, ale căror personalităţi puternice au strălucit în faţa atacurilor teroriste anul acesta", a spus regina în discursul său televizat, înregistrat la palatul Buckingham.

Mai multe atacuri teroriste au îndoliat Marea Britanie în 2017, soldate în total cu moartea a 35 de persoane. În martie, la Londra, un bărbat a intrat cu un vehicul în trecătorii aflaţi pe Podul Westminster, înainte de a înjunghia un poliţist în faţa Parlamentului, provocând moartea a cinci persoane. 

Două luni mai târziu, în seara de 22 mai, un britanic de origine libiană s-a aruncat în aer la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande găzduit de Manchester Arena, provocând moartea a 22 de persoane şi rănirea altor 116. Printre victime s-au aflat şi şapte copii. 

În iunie, trei bărbaţi într-o camionetă au intrat în trecătorii de pe London Bridge înainte de a înjunghia mai multe persoane în zona Borough Market, omorând opt persoane.

Într-o notă mai personală, regina, în vârstă de 91 de ani, a vorbit despre căsnicia sa cu prinţul Philip. Cei doi au sărbătorit anul acesta nunta de platină - 70 de ani de la căsătorie. În discursul său, regina a salutat "simţul umorului" şi "sprijinul" pe care i l-a oferit soţul său prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani, în toţi aceşti ani.

AGERPRES

×