x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Suediei a fost internată la spital

Regina Suediei a fost internată la spital

24 Dec 2016   •   15:05
Regina Suediei a fost internată la spital
Sursa foto: Prolineserver 2010, Wikipedia/Wi

Regina Silvia a Suediei, care a împlinit vineri 73 de ani, a fost internată în spital pentru "vertij", dar starea ei nu inspiră îngrijorare, a anunţat sâmbătă Palatul regal. 

"Regina a fost internată aseară târziu", vineri, în spitalul universitar Karolinska din Stockholm, a declarat Casa Regală a Suediei, într-un comunicat, citat de AFP. "Regina are o răceală de ceva timp şi a suferit de ameţeli vineri seara", a precizat aceeaşi sursă. "Regina rămâne spitalizată (sâmbătă) pentru observare şi analize. Este bine, având în vedere circumstanţele", se adaugă în comunicat. 

Potrivit cotidianului Expressen, reginei i s-a făcut rău în timpul tradiţionalului concert de Crăciun, în teatrul Palatului Drottningholm, reşedinţa obişnuită a regelui Carl XVI Gustaf şi al Silviei, în apropiere de Stockholm. Fiica ei cea mică, Madeleine, a rămas lângă patul ei toată noaptea, potrivit Expressen. 

Născută în Germania şi crescută în Brazilia, Silvia este o suverană discretă, dar apreciată de supuşi pentru operele sale de caritate şi pentru simplitatea ei. Ea îşi dispută cu fiica sa cea mare, prinţesa moştenitoare Victoria, primul loc în sondajele de popularitate ale familiei regale. Silvia Renate Sommerlath s-a născut la 23 decembrie 1943 la Heidelberg (Baden-Württemberg), dintr-o mamă braziliană şi un industriaş german, Walther Sommerlath, care a condus o fabrică de arme între 1939 şi 1943. 

Însărcinată cu primirea personalităţilor la Jocurile Olimpice din 1972, Silvia l-a sedus pe Carl Gustaf, moştenitorul tronului Suediei, până atunci mai degrabă cunoscut pentru gustul său pentru maşini frumoase. Ei s-au căsătorit la 19 iunie 1976, la trei ani după ce Carl Gustaf a devenit rege. Suedia a adoptat-o pe această brunetă elegantă cu zâmbet larg, ale cărei origini simple sunt pe placul unei ţări foarte egalitariste, scrie AFP.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: regina suediei spitalizare