x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Regina tabloidelor", Rebekah Brooks, a fost eliberată pe cauţiune

"Regina tabloidelor", Rebekah Brooks, a fost eliberată pe cauţiune

de Marina Constantinoiu    |    18 Iul 2011   •   15:15

Rebekah Brooks, fosta directoare a News International, divizia britanica a grupului de presa Murdoch, arestata duminica in cadrul anchetei privind interceptarile, a fost eliberata pe cautiune duminica seara de politia britanica, a declarat purtatorul sau de cuvant pentru AFP.

"Pot sa confirm ca (Rebeka Brooks) a fost eliberata mai devreme in aceasta seara pe cautiune, pana la sfarsitul lui octombrie", potrivit purtatorului de cuvant, David Wilson.

Anterior, Scotland Yard a anuntat ca a arestat o femeie in varsta de 43 de ani in cadrul anchetei privind interceptarile de la News of the World (NotW), unul dintre tabloidele magnatului de presa. Directoarea News International, constransa vineri sa demisioneze, este suspectata ca a "participat la interceptarea comunicatiilor" si de coruptie.

O apropiata a lui Rupert Murdoch, ea a fost redactor-sef la News of the World (NotW) in momentul in care a fost realizata o parte dintre interceptari.

Arestarea lui Rebekah Brooks este a zecea in cadrul anchetei redeschise in ianuarie in legatura cu scandalul interceptarilor telefonice practicate la scara mare de la inceputul anilor 2000 de tabloidul NotW. Acesta s-a inchis in urma cu cinci zile din cauza scandalului.

Cateva ore mai tarziu, seful Scotland Yard, Paul Stephenson, asupra carora existau semne de indoiala din cauza atitudinii sale in acest caz, si-a anuntat demisia, in direct la televiziune. "Am luat aceasta decizie din cauza speculatiilor si acuzatiilor privind legaturile Metropolitan police (o alta denumire pentru Scotland Yard) si News International" si, "in particular cu Neil Wallis", fostul redactor-sef adjunct al NotW, a explicat Paul Stephenson.

Scotland Yard, acuzat ca a tergiversat ancheta, a fost nevoit sa recunoasca in aceasta saptamana ca a recrutat o vreme jurnalistul drept consultant in relatii publice dupa plecarea sa de la tabloid.

Neil Wallis era consultant si la un hotel luxos in care seful politiei a petrecut cinci saptamani de convalescenta in acest an, potrivit presei.

×