x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful diplomației chineze a ajuns în Rusia. Se pregătește vizita lui Putin la Beijing din octombrie

Șeful diplomației chineze a ajuns în Rusia. Se pregătește vizita lui Putin la Beijing din octombrie

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   09:45
Șeful diplomației chineze a ajuns în Rusia. Se pregătește vizita lui Putin la Beijing din octombrie
Sursa foto: Hepta

Șeful diplomației chineze, Wang Yi, începe luni o vizită de patru zile în Rusia, în timpul căreia se așteaptă să fie pregătită o posibilă vizită a președintelui Vladimir Putin la Beijing în octombrie, transmite Reuters.

Wang, care conduce ministerul de externe, precum și biroul de afaceri externe al Partidului Comunist, se va întâlni cu secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev pentru discuții privind securitatea, a anunțat ministerul chinez de externe într-o declarație.

De asemenea, se așteaptă ca el să pună bazele vizitei lui Putin în capitala chineză pentru cel de-al treilea Forum Belt and Road. Putin a participat la primele două forumuri Belt and Road din 2017 și 2019.

La 1 septembrie, Putin a declarat că se așteaptă să se întâlnească în curând cu Xi, dar nu a confirmat în mod explicit că va călători în China.

Ultima vizită a lui Wang în Rusia a avut loc în februarie, în ajunul aniversării unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, ceea ce a alarmat Statele Unite, care au acuzat atunci cele două națiuni că împărtășesc o viziune în care „frontierele pot fi redesenate prin forță”.

Înaintea vizitei din această săptămână, Wang s-a deplasat în Malta pentru ore de discuții „constructive” cu consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Discuțiile din weekend au fost cele mai recente dintr-o serie de întâlniri la nivel înalt între oficiali americani și chinezi care ar putea pune bazele unei întâlniri în acest an între Xi și președintele american Joe Biden.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: beijing Rusia China putin