x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Replică la tirul de rachetă lansat de India: Pakistanul a testat cu succes o rachetă cu capacitate nucleară

Replică la tirul de rachetă lansat de India: Pakistanul a testat cu succes o rachetă cu capacitate nucleară

25 Apr 2012   •   07:52
Replică la tirul de rachetă lansat de India: Pakistanul a testat cu succes o rachetă cu capacitate nucleară

Pakistanul a lansat miercuri cu succes o racheta cu raza medie de actiune, avand capacitate nucleara, la cateva zile dupa ce rivalul sau, India, a reusit primul sau tir de racheta cu raza lunga de actiune, a anuntat armata, citata de AFP.

Raza exacta a dispozitivului nu a fost precizata, dar expertii au indicat ca ar putea atinge o tinta situata la 2.500 sau 3.000 de kilometri.

"Pakistanul a procedat astazi cu succes la un tir de racheta balistica cu raza medie Hatf IV Shaheen-1A", se arata intr-un comunicat al armatei pakistaneze.

Joi, India a anuntat triumfal primul sau tir de racheta cu raza lunga de actiune, cu capacitate nucleara, un succes tehnologic incontestabil.

India si Pakistanul, singura putere nucleara dovedita din lumea musulmana, au fost implicate in trei razboaie de la independenta celor doua tari vecine in 1947.

Racheta pakistaneza este o versiune ameliorata a modelului Shaheen-1 si poate transporta atat ogive nucleare, cat si conventionale, a dat asigurari armata. Pakistanul testeaza in mod regulat rachete cu raza scurta si medie de actiune.

×