x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesajul reprezentanților lui Fico: A fost împușcat de mai multe ori, viața îi este pusă în pericol

Mesajul reprezentanților lui Fico: A fost împușcat de mai multe ori, viața îi este pusă în pericol

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2024   •   17:42
Mesajul reprezentanților lui Fico: A fost împușcat de mai multe ori, viața îi este pusă în pericol
Sursa foto: Hepta

Reprezentanții premierului slovac Robert Fico, vizat de o tentativă de asasinat, au trimis un mesaj pe Facebook. A fost împușcat de mai multe ori, este într-o stare care îi pune viața în pericol, au transmis aceștia.

Este primul mesaj pe care îl trimite echipa lui Fico după tentativa de asasinat.

„R. Fico a fost asasinat astăzi. A fost împușcat de mai multe ori și în prezent este într-o stare care îi pune viața în pericol. În acest moment, el este transportat cu elicopterul la Banská Bystrica, pentru că ar dura prea mult până la Bratislava din cauza necesității unei intervenții urgente. Următoarele ore vor fi decisive”, scrie în mesajul publicat pe pagina de Facebook a premierului Robert Fico.

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat și a fost transportat la spital. Potrivit primelor informații, patru focuri de armă au fost trase și cel puțin un glonț l-a lovit pe premier în abdomen, potrivit Sky News. Robert Fico făcea o baie de mulțime la finalul unei ședințe de guvern. Victima a fost evacuată din piață cu mașina echipei sale de securitate și apoi a fost transportată la spital cu un elicopter.

Jurnaliștii slovaci susțin că atacatorul este un bărbat de 71 de ani din Slovacia. El este audiat de anchetatori. Parlamentul Slovaciei se întrunește în regim de urgență pentru a analiza situația. Președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, s-a declarat „șocată” de incident, a condamnat atacul „brutal” și i-a urat însănătoșire rapidă lui Fico.

Incidentul a avut loc la Handlova, o localitate situată la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: asasinat Robert Fico