x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Dominicană implică armata şi poliţia în acţiunile de combatere a răspândirii virusului ZIKA

Republica Dominicană implică armata şi poliţia în acţiunile de combatere a răspândirii virusului ZIKA

27 Ian 2016   •   18:05
Republica Dominicană implică armata şi poliţia în acţiunile de combatere a răspândirii virusului ZIKA

Forţele armate şi poliţia din Republica Dominicană au fost implicate în acţiunile menite să împiedice răspândirea ţânţarului "Aedes aegypti", care transmite febra dengue, zika, chikungunya şi febra galbenă, relatează EFE.

La aceste operaţiuni dispuse de Ministerul Apărării şi Ministerul Sănătăţii la solicitarea preşedintelui, Danilo Medina, participă unităţi ale Marinei Militare şi ale Armatei, iar unele dintre ele se concentrează în zone de la frontiera cu Haiti.

Soldaţii participă la operaţiuni de curăţenie, care vor fi completate cu fumigaţii coordonate cu Ministerul Sănătăţii Publice, a informat miercuri un purtător de cuvânt al armatei.

La rândul său, Marina Militară a informat , într-un comunicat, că fumigaţiile au început duminică în bazele navale şi în localităţile din jurul lor pentru a preveni răspândirea ţânţarului.
S-au făcut fumigaţii în zone cu apă stătută din diverse cartiere ale capitalei şi din provincia Barahona, în sud, cu participarea a sute de militari.

"Marina Militară a Republicii Dominicane nu va precupeţi niciun efort şi va continua să sprijine această cauză, pentru a împiedica dezvoltarea ţânţarului 'Aedes aegypti', potrivit comunicatului.

Totodată, peste 600 de membri ai armatei participă la operaţiuni de curăţenie destinate eliminării umidităţii din unele zone.

În paralel, Poliţia Naţională a dispus ca toate diviziile sale să ia măsuri preventive pentru a împiedica proliferarea bolii. Până în prezent, în această ţară s-au semnalat zece cazuri de infecţie cu virusul zika.

Totodată, atât Ministerul Apărării, cât şi autorităţile din domeniul securităţii au în vedere protecţia frontierelor terestre, maritime şi aeriene ale ţării pentru a se evita răspândirea bolilor transmise de ţânţarii "Aedes aegypti" şi "Aedes albopietus" (ţânţarul-tigru).

×
Subiecte în articol: zika