x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Alimentarea cu electricitate a revenit în Republica Moldova

UPDATE Alimentarea cu electricitate a revenit în Republica Moldova

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   12:20
UPDATE Alimentarea cu electricitate a revenit în Republica Moldova
Sursa foto: Hepta

Alimentarea cu electricitate a revenit în Republica Moldova, după ce a rămas în beznă ca urmare a bombardamentelor forțelor ruse din țara vecină, a anunțat distribuitorul local Premier Energy.

Alimentarea cu electricitate a revenit în Republica Moldova, după ce a rămas în beznă ca urmare a bombardamentelor forțelor ruse din țara vecină, a anunțat distribuitorul local Premier Energy. Acesta a precizat că au mai rămas de reconectat la rețea circa 10.000 de consumatori, care sunt afectați ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile care au produs avarii la rețelele de tensiune medie.

''Înţelegem disconfortul din cauza lipsei de tensiune pe care consumatorii sunt nevoiţi să îl suporte. Reiterăm că această situaţie extrem de complicată a fost cauzată de bombardamentele din ţara vecină, al cărui sistem electric este interconectat cu cel al ţării noastre", transmite Premier Enegy.

La ora locală 08:00, lumina a revenit pentru aproximativ 860.000 de clienţi din centrul şi sudul țării.

Forțele ruse au lansat 67 de rachete de croazieră și 10 drone asupra infrastructurii critice a Ucrainei. Antiapărarea aeriană a doborât 51 de rachete și 5 drone. În prezent, circa 70% din Ucraina este afectată de lipsa electricității. 

Atacurile cu rachete lansate de forțele ruse asupra infrastructurii din Ucraina a lăsat fără electricitate Republica  Moldova

"Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă", spune președintele Maia Sandu.

Totodată, ministrul Infrastructurii anunță că se lucrează la restabilirea conectării cu electricitate. 

”Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp” a scris Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din R. Moldova, pe Facebook. 

Toate rutele de troleibuz din Chișinău sunt blocate.

Una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat, pe  15 noiembrie, în urma bombardamentelor din țara vecină. 

Forțele ruse au lansat, astăzi, atacuri puternice asupra Kievului și Liovului.

 

×