x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reşedinţa fostului dictator libian Muammar Kadhafi va deveni parc public

Reşedinţa fostului dictator libian Muammar Kadhafi va deveni parc public

25 Aug 2012   •   13:48
Reşedinţa fostului dictator libian Muammar Kadhafi va deveni parc public

Resedinta fostului lider libian Muammar Kadhafi, Bab al-Aziziya, devastata anul trecut in cursul unui conflict sangeros, va fi transformata intr-un parc public de cateva hectare in centrul Tripoli, a anuntat premierul Abdelrahim al-Kib, relateaza AFP.

Premierul, care a inaugurat joi acest proiect pe un vast teren aflat in ruina, a anuntat ca aici vor fi construite o biblioteca, un teatru si un monument in memoria "martirilor Revolutiei libiene".

"Acest amplasament, care era simbolul despotismului, dictaturii si fricii va deveni simbolul gloriei si demnitatii", a subliniat Abdelrahim al-Kib in cadrul unei ceremonii care a marcat un an de la intrarea rebelilor in resedinta fostului dictator, colonelul Kadhafi, pe 23 august 2011.

Complexul, care gazduia cartierul general al lui Muammar Kadhafi, a fost pur si simplu ras de bombele NATO iar, ulterior, de asaltul dat de rebeli, care au intrat in capitala pe 20 august 2011.

Prima etapa consta in curatarea molozului, o misiune incredintata unor firme locale care urmeaza totodata sa delimiteze si sa inchida terenul inainte de a demara lucrarile de construire, potrivit agentiei libiene Lana.

Insa, deoarece terenul este ocupat ilegal de zeci de familii fara locuinte, un oficial din cadrul Ministerului Afacerilor Sociale a anuntat ca aceste cazuri urmeaza sa fie examinate pentru ca locul sa poata fi mai intai eliberat.(Mediafax)

×
Subiecte în articol: reşedinţa parc muammar gaddafi