x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reşedinţa premierului thailandez, bombardată cu excremente umane!

Reşedinţa premierului thailandez, bombardată cu excremente umane!

02 Feb 2010   •   00:00
Reşedinţa premierului thailandez, bombardată cu excremente umane!

Mai mulţi vandali au aruncat, în noaptea de luni spre marţi, pungi cu excremente de origine umană spre reşedinţa primului ministru al Thailandei, Abhisit Vejjajiva. Un purtător de cuvânt al guvernului i-a acuzat pentru acest gest pe simpatizanţii premierului demis, Thaksin Shinawatra.



Purtătorul de cuvânt al guvernului, Suthep Thaugsuban, şi-a îndreptat acuzaţiile spre aşa numitele 'cămăşi roşii', partizani ai lui Shinawatra, care vor organiza în următoarele săptămâni mai multe acţiuni de protest pentru a solicita ca executivul să-şi încheie activitatea, transmite Efe, citată de Agerpres.

Thaugsuban a adăugat că va spori securitatea din jurul clădirii, situată în centrul Bangkokului, pentru a împiedica repetarea evenimentelor de luni seara, când mai mulţi necunoscuţi au aruncat pungi de plastic peste gardul care înconjoară complexul.

Shinawatra, care la ora actuală este căutat de Interpol, a guvernat Thailanda din 2001 până în 2006, iar după lovitura de stat din 2008 a fost condamnat 'în absenţă' la doi ani de închisoare pentru abuz de putere.

Fără îndoială, Shinawatra este în continuare foarte influent şi refuză să renunţe la viaţa politică, în timp ce ţara continuă să se afle într-o gravă criză instituţională din cauza conflictelor existente între partizanii şi detractorii actualului regim.

×
Subiecte în articol: externe