x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Restricţiile la lichide, geluri şi aerosli se menţin

Restricţiile la lichide, geluri şi aerosli se menţin

17 Feb 2010   •   00:00

Responsabilii europeni au decis să prelungească interdicţia de a aduce la bordul avioanelor în bagajele de mână ale călătorilor anumite lichide, geluri şi aerosoli. Interdicţia îşi păstrează valabilitatea până în aprilie 2013, data până la care aeroporturile vor fi dotate cu tehnologia necesară detectării explozibililor în lichide, transmite AFP.

Restricţia a fost introdusă în 2006, după ce s-a descoperit că trei terorişti au încercat să arunce în aer mai multe avioane folosind substanţe explozive lichide. Pasagerii sunt obligaţi să aibă în bagajele de mână doar două flacoane sau tuburi cu un volum maxim de 100 de mililitri, care trebuie să fie ţinute într-un plic sigilat cu volumul maxim de un litru. Produsele achiziţionate de pe aeroporturi au acelaşi regim, în sensul că ele sunt ambalate în pungi speciale.

Începând cu 2011, pasagerii care vor tranzita una sau mai multe ţări europene vor putea, în anumite condiţii referitoare la ambalare, să păstreze lichidele, aerosolii şi gelurile achiziţionate în magazine din aeroporturi aflate în afara UE sau la bordul unor avioane neeuropene. Până în 2011, pasagerii care se află în astfel de situaţii sunt obligaţi să-şi abandoneze cumpărăturile înainte de a lua un zbor de legătură pe teritoriul Uniunii, informează AFP, preluată de Mediafax.

×
Subiecte în articol: externe