x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reţeaua Al-Qaida pe e-mail

Reţeaua Al-Qaida pe e-mail

de Anca Aldea    |    21 Dec 2007   •   00:00
Reţeaua Al-Qaida pe e-mail
Sursa foto: IntelCenter/

Al-Qaida vrea să devină mai transparentă pentru toţi cei curioşi să afle amănunte legate de reţeaua teroristă condusă odată de temutul Ossama ben Laden.

Al-Qaida vrea să devină mai transparentă pentru toţi cei curioşi să afle amănunte legate de reţeaua teroristă condusă odată de temutul Ossama ben Laden.

LA TACLALE CU AYMAN. Intr-o inregistrare postată recent pe internet, numărul doi in ierarhia reţelei, Ayman al-Zawahiri, ii invită "pe jurnalişti, pe oamenii simpli şi pe diversele instituţii" să pună intrebări legate de activităţile şi componenţa reţelei, dezvăluind parcă o nouă strategie de comunicare a teroriştilor cu lumea mass-media.

Potrivit televiziunii britanice Sky News, Ayman al-Zawahiri indeamnă presa să ii adreseze intrebări scurte şi precise prin intermediul e-mail-ului. Mai mulţi analişti citaţi de postul de televiziune britanic sunt de părere că Zawahiri, măna dreaptă a lui Ben Laden, incearcă astfel să se prezinte drept un lider sofisticat, şi nu un terorist.

PRIMA DATĂ. Este prima dată de la atacurile teroriste de la 11 septembrie din Statele Unite cănd reţeaua Al-Qaida face o astfel de ofertă mass-media din toate colţurile lumii, aminteşte Sky News. Potrivit unor surse ci-tate de postul de televiziune, reţeaua şi-a imbunătăţit in ultima vreme căile de comunicare cu lumea inconjurătoare. Pănă şi serviciile de informaţii americane recunosc că postul de televiziune Al-Sahab, care aparţine Al-Qaida, a devenit foarte sofisticat şi profesionist in ultimele luni.

×
Subiecte în articol: externe