x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reunificarea Chinei cu Taiwanul este inevitabilă, consideră Xi Jinping

Reunificarea Chinei cu Taiwanul este inevitabilă, consideră Xi Jinping

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2024   •   08:40
Reunificarea Chinei cu Taiwanul este inevitabilă, consideră Xi Jinping
Sursa foto: Hepta

 "Reunificarea Chinei cu Taiwanul este inevitabilă”, a declarat președintele Xi Jinping în discursul său de Anul Nou. China consideră Taiwanul ca fiind "teritoriul său sacru" și nu a renunțat niciodată la a-l aduce sub controlul Beijingului.

"Reunificarea Chinei cu Taiwanul este inevitabilă”, a declarat președintele Xi Jinping în discursul său de Anul Nou, duminică, adoptând un ton mai ferm decât anul trecut, cu mai puțin de două săptămâni înainte ca insula revendicată de China să își aleagă un nou lider, relatează Reuters.

Alegerile prezidențiale și parlamentare din 13 ianuarie din Taiwan au loc într-un moment de relații tensionate între Beijing și Taipei. China a intensificat presiunea militară pentru a-și afirma pretențiile de suveranitate asupra Taiwanului.

China consideră Taiwanul ca fiind "teritoriul său sacru" și nu a renunțat niciodată la a-l aduce sub controlul Beijingului, deși Xi Jinping nu a făcut nicio referire la amenințări militare în discursul său de Anul Nou transmis de televiziunea de stat.

China s-a opus în mod special actualului vicepreședinte Lai Ching-te, candidatul la președinție al Partidului Democrat aflat la putere în Taiwan și care conduce în sondajele de opinie, spunând că este ”un separatist periculos”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China taiwan Xi