x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reuniune a comitetului pentru situaţii de urgenţă al guvernului britanic după uciderea lui David Haines

Reuniune a comitetului pentru situaţii de urgenţă al guvernului britanic după uciderea lui David Haines

14 Sep 2014   •   12:28
Reuniune a comitetului pentru situaţii de urgenţă al guvernului britanic după uciderea lui David Haines

Premierul britanic David Cameron a convocat duminică o reuniune a comitetului pentru situaţii de urgenţă a guvernului său după ce britanicul David Haines, lucrător în domeniul ajutorului umanitar, a fost ucis de către militanţi ai grupării Statul Islamic (SI), transmite Reuters.

Militanţii SI au difuzat sâmbătă seară o înregistrare video cu executarea prin decapitare a lui David Haines, ce era ţinut ostatic de mai mult timp. Imaginile sunt similare celor cu execuţiile a doi jurnalişti americani, James Foley şi Steven
Sotloff, difuzate luna trecută.

Persoana care apare pe înregistrarea video ca fiind cel care îl execută pe Haines este numită ''Jihadi John'' de media occidentală, are un accent britanic şi este aceeaşi cu executantul jurnaliştilor americani James Foley şi Steven Sotloff. Serviciile de securitate britanice încearcă în prezent să îl identifice pe ''Jihadi John'' folosind tehnologia de recunoaştere a vocii.

David Cameron, care a revenit la Londra sâmbătă noaptea, a calificat uciderea lui Haines drept ''un act de răutate pură'' şi a promis aducerea vinovaţilor în faţa justiţiei. "Uciderea unui angajat umanitar nevinovat este o crimă îngrozitoare şi demnă de dispreţ. Vom face tot ce putem pentru a-i vâna pe aceşti criminali şi a ne asigura că ei vor fi aduşi în faţa justiţiei", a menţionat Cameron, într-un comunicat de presă. 

×