x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revoltă fără precedent în China: un orăşel de 10.000 de locuitori a alungat toate oficialităţile şi s-a baricadat! (VIDEO)

Revoltă fără precedent în China: un orăşel de 10.000 de locuitori a alungat toate oficialităţile şi s-a baricadat! (VIDEO)

de Robert Veress    |    16 Dec 2011   •   09:23
Revoltă fără precedent în China: un orăşel de 10.000 de locuitori a alungat toate oficialităţile şi s-a baricadat! (VIDEO)

Sute de proteste locale se petrec in toata China, in fiecare luna, generate de diverse nemultumiri pe care cetatenii de rand si le exprima in pofida repercusiunilor.

Insa niciodata pana acum nu s-a mai intamplat asa ceva: Wukan, un intreg orasel cu 10.000 de locuitori din Sud-Est-ul Chinei s-a revoltat, alungand toate autoritatile din localitate si ridicand baricade de jur-imprejurul localitatii, informeaza CNN si BBC news.

Oamenii protesteaza de mai multe saptamani impotriva liderilor comunisti locali, pe care ii acuza de matrapazlacuri imobiliare (vanzarea terenurilor localitatii si insusirea banilor rezultati din tranzactii). Politia a intervenit, ca de obicei, brutal si poate ca revolta s-ar fi stins fara rezultate notabile. Dar situatia a devenit exploziva, dupa ce liderul protestatarilor a murit, la inceputul saptamanii, in timp ce se afla in custodia Politiei si incerca sa negocieze un armistitiu. Desi autoritatile sustin ca moartea a fost 'subita', nimeni nu reuseste sa-i convinga pe protestatari ca nu e vorba de un asasinat, cu atat mai mult cu cat corpul neinsufletit nu a fost dat familiei, pentru a fi inmormantat.

×
Subiecte în articol: revolta china proteste wukan