x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revoltă la Tripoli. Ambasada Rusiei, atacată de zeci de manifestanţi

Revoltă la Tripoli. Ambasada Rusiei, atacată de zeci de manifestanţi

03 Oct 2013   •   09:29
Revoltă la Tripoli. Ambasada Rusiei, atacată de zeci de manifestanţi

Zeci de manifestanţi au încercat miercuri seară să ia cu asalt ambasada Rusiei de la Tripoli după ce au circulat zvonuri privind asasinarea în capitala libiană a unui ofiţer al armatei de către o femeie de origine rusă, conform martorilor citaţi de AFP.

Manifestanţii furioşi au distrus un vehicul parcat în faţa clădirii ambasadei şi au provocat pagube la intrarea în clădire.

Membri ai serviciilor de securitate au sosit la faţa locului pentru a asigura securitatea diplomaţilor care se aflau în interior, conform aceleiaşi surse.

Forţele de securitate au reuşit să disperseze manifestanţii şi să evacueze personalul diplomatic rus, iar acum asigură protecţia sediului ambasadei, au declarat pentru AFP martori de la faţa locului. "Nu au existat răniţi în urma aceste manifestaţii violente", au adăugat aceiaşi martori.

Ulterior, premierul Ali Zeidan şi ministrul de Externe Mohamed Abdelaziz s-au deplasat la ambasadă "pentru a evalua pagubele provocate de atac", a relatat agenţia libiană Lana. Conform agenţiei, atacul a provocat doar "pagube materiale uşoare".

Lana, care citează surse din cadrul Ministerului de Interne, a precizat că o anchetă a fost deschisă şi că serviciile de securitate îi caută pe atacatori.

Informaţii contradictorii circulă de marţi cu privire la circumstanţele asasinării unui ofiţer al armatei în cartierul Suk Jumaa din Tripoli. Unele surse afirmă că o femeie de origine rusă l-a asasinat pe acest ofiţer pentru rolul pe care acesta l-a jucat în revolta împotriva regimului lui Muammar Kadhafi, în timp ce altele susţin că este vorba despre soţia victimei, care l-ar fi omorât pe bărbat din motive personale.


×
Subiecte în articol: tripoli ambasada rusiei manifestatii