x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revoluţia din Libia creşte preţul petrolului

Revoluţia din Libia creşte preţul petrolului

21 Feb 2011   •   13:21

Preţul petrolului tranzacţionat la Bursa din Londra a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 30 de luni. Astfel, pe fondul evenimentelor violente din Libia, barilul de petrol Brent a fost tranzacţionat luni cu 104,6 dolari.

Membru OPEC, Libia exportă zilnic 1,1 milioane barili de petrol, iar ultimele declaraţii ale conducătorilor de la Tripoli, conform cărora regimul Gaddafi va lupta “până la ultimul om”, au sporit temerile privitoare la imposibilitatea acestei ţări de a-şi mai onora contractele.

Liderul unui din estul Libiei a ameninţat că va tăia exporturile de petrol către Occident dacă autorităţile “nu încetează cu oprimarea protestatarilor”, iar luni sute de protestatari au atacat un şantier operat de o companie sud-coreeană, provocând ranirea a patru muncitori străini.

Libia a produs luna trecută 1,58 milioane de barili de petrol pe zi, conform Mediafax. Ţara nord-africană a fost al 12-lea mare exportator de petrol din lume în 2009, având rezerve totale dovedite de 44 miliarde barili, cele mai mari din Africa.

×
Subiecte în articol: petrol revolta libia