x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rezultatul prezidenţialelor din Ucraina, suspendat

Rezultatul prezidenţialelor din Ucraina, suspendat

de Sînziana Stancu    |    17 Feb 2010   •   00:00

Curtea Supremă Administrativă din Ucraina a suspendat decizia privind rezultatul alegerilor prezidenţiale, în urma contestaţiei depuse de candidata care le-a pierdut, Iulia Timoşenko.



Decizia va rămâne suspendată pe durata analizării recursului depus de premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, pentru invalidarea, pe motive de fraudă, a victoriei contracandidatului ei în cursa prezidenţială, Viktor Ianukovici, acuzându-l că a falsificat un milion de voturi, scrie BBC online. Timoşenko a depus personal recursul la Curte, după ce, marţi, Parlamentul de la Kiev aprobase data de 25 februarie pentru învestirea lui Ianukovici.

Curtea a dispus "suspendarea deciziei Comisiei Electorale Centrale, ce stabileşte rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale (7 februarie, n.r.) şi alegerea lui Viktor Ianukovici" până la soluţionarea recursului. Curtea se va pronunţa joia viitoare, când Ianukovici ar urma să fie "uns" preşedinte. În mod normal, recursul ar amâna învestirea. Diferenţa între Ianukovici şi Timoşenko a fost de 3,48%. Ieri, preşedintele Parlamentului, Volodimir Litvin, i-a cerut lui Timoşenko să prezinte o listă cu semnăturile a cel puţin 226 de parlamentari din totalul de 450, pentru a demonstra că are sprijinul majorităţii pentru formarea noii coaliţii.

Actuala coaliţie deţine 245 de locuri, în timp ce a lui Ianukovici, doar 172, având nevoie de cel puţin încă 54 pentru a obţine majoritatea în Parlament.

×
Subiecte în articol: externe