x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Risc de explozie", în cazul unui petrolier care arde în largul coastelor Chinei

"Risc de explozie", în cazul unui petrolier care arde în largul coastelor Chinei

08 Ian 2018   •   14:20
"Risc de explozie", în cazul unui petrolier care arde în largul coastelor Chinei

Risc de explozie în cazul unui petrolier iranian care a luat foc sâmbătă după-amiaza, în largul coastelor Chinei. În ultimele 36 de ore, nu a existat niciun semn al existenţei supravieţuitorilor, potrivit declaraţiilor unor oficiali, scrie The Guardian. Incendiul încă se întinde de-a lungul navei, care transporta 136.000 de tone de hidrocarburi.

Echipele de salvare din trei ţări, care au încercat să ajungă la echipa de pe navă , formată din 30 de iranieni şi doi bărbaţi din Bangladesh, au fost împiedicate de norii toxici şi flăcările intense, potrivit declaraţiilor Ministrului de Transporturi din China. Coasta de Gardă coreeană a trimis o barcă la locul incidentului, însă vremea proastă a împiedicat salvatorii.

Un prim corp neidentificat a fost găsit, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang.

Petrolierul, sub pavilion panamez, lung de 274 de metri se află “în pericol de explozie şi de scufundare”, a spus Ministrul Transportului din China.

Accidentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, la 300 de kilometri est de Shanghai.

Incendiul se poate transforma într-o adevărată catastrofă ecologică legată de eventualele scurgeri de hidrocaruri, spun experţii. Nava transporta o versiune de ţiţei condensat, foarte uşor, care se transformă din gaz în lichid în timpul extracţiei.

Petrolierul se îndrepta spre Coreea de Sud când s-a ciocnit cu o navă cargo chineză care naviga sub pavilion Hong Kong şi care transporta 64.000 de tone de cereale americane spre China. 10 nave guvernamentale şi “multe bărci de pescuit” au contribuit la încercările de salvare ale echipajului şi la curăţarea uleiului, a mai declarat ministrul chinez.

Autorităţile iraniene au declarat că petrolierul era operat de National Iraninan Tanker Company, care transporta încărcătura spre Coreea de Sud. Nava şi încărcătura erau asigurate, potrivit unui comunicat de presă. Ţiţeiul transportat valora 45 de mii de lire.

×
Subiecte în articol: petrolier China iran risc de explozie