x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Risc maxim! Alegeri locale în Taiwan, pe fondul tensiunilor cu China

Risc maxim! Alegeri locale în Taiwan, pe fondul tensiunilor cu China

de Redacția Jurnalul    |    26 Noi 2022   •   12:29
Risc maxim! Alegeri locale în Taiwan, pe fondul tensiunilor cu China
Sursa foto: Hepta

Astăzi, au loc alegeri locale în Taiwan, pe care președinta Tsai Ing-wen le-a prezentat ca fiind menite să trimită un mesaj lumii cu privire la determinarea insulei de a apăra democrația, transmite Reuters.

Cei care vor fi aleși în urma scrutinului de sâmbătă nu vor avea un cuvânt de spus în privința relațiilor cu China, dar Tsai a prezentat alegerile ca fiind mai mult decât un scrutin local, afirmând că lumea urmărește modul în care Taiwanul își apără democrația în contextul tensiunilor militare cu China.

„Taiwanul se confruntă cu o presiune externă puternică. Extinderea autoritarismului chinez provoacă în fiecare zi poporul Taiwanului să adere la linia de bază a libertății și democrației”, a declarat Tsai în fața susținătorilor vineri seara.

Principalul partid de opoziție din Taiwan, KMT, a câștigat alegerile locale din 2018 și a acuzat-o pe Tsai și Partidul Democrat Progresist (DPP) al acesteia că sunt prea conflictuali cu China.

„Noi susținem să fim apropiați de Statele Unite, să fim prieteni cu Japonia și să avem pace cu China continentală. Să lăsăm Taiwanul să aibă un viitor prosper, cu o dezvoltare pașnică și stabilă”, le-a spus președintele KMT, Eric Chu, susținătorilor săi.

China a efectuat exerciții în apropierea Taiwanului în august pentru a-și exprima nemulțumirea față de o vizită la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

×
Subiecte în articol: taiwan tsai ing-wen