x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Riscuri 50-50 de contactare HIV pentru homosexualii de culoare din SUA

Riscuri 50-50 de contactare HIV pentru homosexualii de culoare din SUA

01 Iun 2018   •   19:00

Riscul de a contacta HIV este de 50%, dacă ești bărbat de culoare, homosexual în comunitățile din SUA. Aceasta este una dintre cele mai șocante statistici, în condițiile în care puțini sunt conștienți de șansele mari de contactare HIV, scrie The Guardian

„Mă simțeam foarte rău”, spune Daryon McCurdy, „așa că am mers la doctor și mi-a spus: << Ok, ai gonoree și HIV acut >>. Am fost șocat”.
Tânărul în vârstă de 25 de ani a fost diagnosticat cu HIV în august 2017, la trei ani după ce s-a mutat în Atlanta, capitala homosexualilor de culoare din SUA. Orașul oferă libertatea pe care acești oameni și-o doresc. 
La 21 de ani, McCurdy s-a mutat din Alabama în Atlanta pentru a trăi fără constrângerile sociale din sud, însă numărul mare de homosexuali de culoare prezintă și riscuri pentru sănătate, potrivit sursei citate mai sus. 
În comunitatea de homosexuali de culoare din SUA, riscul de a contacta HIV a fost mereu mare. 
„Am uitat că acolo au fost mereu oameni de culoare care suferă sau mor din cauza HIV”, a spus specialistul în prevenirea HIV, Tori Cooper.
În timp ce epidemia de HIV și Sida afectează tot mai mulți în ultimii ani, progresele medicale susțin că nu ar trebui să reprezinte o amenințare pentru comunități. O epidemie HIV este ușor de tratat din punct de vedere medical. PrEP, un medicament care împiedică oamenii să contacteze virusului, este administrat o dată pe zi și s-a constatat că oferă o protecție completă, dacă este luat așa cum este prescris. 

×