x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Marii Britanii, potenţial conflict de interese

Premierul Marii Britanii, potenţial conflict de interese

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2023   •   20:16
Premierul Marii Britanii, potenţial conflict de interese
Sursa foto: Hepta

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, este vizat de o investigaţie parlamentară privind o potenţială încălcare a regulamentului privind declararea intereselor, informează postul de televiziune BBC News şi cotidianul The Guardian.

Daniel Greenberg, comisarul parlamentar pentru Standarde, verifică dacă o declaraţie a premierului Rishi Sunak privind interesele a fost "transparentă şi sinceră".

Cazul se referă la o potenţială situaţie de conflict de interese asociată activelor deţinute de Akshata Murty, soţia lui Rishi Sunak, într-o firmă specializată în servicii de îngrijire a copiilor.

Rishi Sunak a fost audiat recent în Camera Comunelor în legătură cu potenţialele facilităţi de care firma Koru Kids ar putea beneficia prin noua politică bugetară. Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a anunţat că firmele de acest tip pot beneficia de subvenţii, în anumite condiţii.

"Suntem bucuroşi să colaborăm în procedura comisarului parlamentar, pentru a clarifica faptul că această situaţie a fost declarată transparent ca fiind un interes ministerial", a transmis Downing Street.

Întrebat în mod clar în Camera Comunelor dacă ar avea de declarat vreun interes specific, premierul Sunak a afirmat că "toate interesele au fost declarate prin procedura normală".

Ulterior, Sunak a transmis că biroul său "se va asigura că sunt făcuţi paşii necesari pentru evitarea sau atenuarea unei potenţiale situaţii de conflict de interese".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rishi sunak conflict de interese