x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Robert Fico, populistul care a adoptat o poziție pro-rusă, revine în fruntea guvernului slovac pentru a patra oară

Robert Fico, populistul care a adoptat o poziție pro-rusă, revine în fruntea guvernului slovac pentru a patra oară

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   07:35
Robert Fico, populistul care a adoptat o poziție pro-rusă,  revine în fruntea guvernului slovac pentru a patra oară
Sursa foto: Hepta

Președintele Slovaciei va numi miercuri un nou guvern condus de Robert Fico, un politician de stânga, care a mai ocupat de trei ori această funcție. Fico a câștigat alegerile din 30 septembrie, angajându-se să pună capăt ajutorului militar acordat Ucrainei și să lupte împotriva migrației ilegale.

Calea pentru numirea unui guvern din coaliția de trei partide a lui Robert Fico a fost deschisă după ce partidul naționalist SNS a propus marți un nou ministru al Mediului, ca urmare a obiecției președintelui Zuzana Caputova la nominalizarea inițială.

Fico formează un guvern cu SNS și HLAS de centru-stânga.

Biroul președintelui a anunțat că a primit o listă completă de nominalizări ministeriale ceea ce permite numirea noului guvernului miercuri, odată cu prima ședință a Parlamentului.

Revenirea lui Fico în poziția de prim-ministru va influența poziția Slovaciei. Totuși, experții nu sunt convinși că premierul va modifica în mod radical politica externă a țării, inclusiv cea care vizează relațiile cu UE și NATO.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: robert fico slovacia