x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român din Legiunea franceză, ucis în Ciad

Român din Legiunea franceză, ucis în Ciad

de Mihaela Matachita    |    10 Apr 2009   •   00:00

Legionarul francez care şi-a ucis marţi doi colegi, dintre care unul de origine română, în estul Ciadului, a fost arestat joi de jandarmeria din această ţară africană, la 10 kilometri de Abeche, a declarat un oficial local, sub protecţia anonimatului, potrivit AFP.



La Paris, Statul Major al Armatei a confirmat, prin vocea locotenent-colonelului Francois-Marie Gougeon, arestarea ucigaşului. "Acesta a fost identificat în mod formal de autorităţile militare franceze şi se află în prezent în custodia jandarmeriei din Ciad", a precizat el.

Românul, Eftimiu Eugen (28 de ani), din Bucureşti, se înrolase cu doi ani în urmă în Legiunea franceză din dorinţa de a face performanţă în cariera militară, într-un corp de elită. Atacatorul şi cei doi legionari ucişi, un sergent în vârstă de 30 de ani, cetăţean francez originar din Guineea, şi românul, un legionar de clasa I, făceau parte din Regimentul 2 străin de infanterie din Nîmes. Aceştia erau staţionaţi la Camp des etoiles, în apropiere de aeroportul din Abeche.

VÂNĂTOARE CU ELICOPTERE
Jandarmeria şi armata din Ciad, dar şi militarii Forţei europene EUFOR şi ai Misiunii Naţiunilor Unite (MINURCAT), asistaţi de elicoptere, au fost mobilizaţi de marţi pe teren, în cadrul operaţiunii de căutare a legionarului francez în vârstă de 27 de ani, care a omorât în total patru oameni. Ucigaşul a fugit pe un cal furat, el a fost descris de către oficialii francezi ca fiind periculos, cu probleme psihice şi antrenat în tehnici de supravieţuire în medii ostile. Terenul la nord de localitatea Abeche este semideşertic şi prezintă coline stâncoase pe care se află câţiva arbori. "Sunt învăţaţi să reziste două-trei zile în condiţii dificile şi este, deci, probabil ca acesta să reziste mai bine în aceste condiţii decât un tânăr ieşit de pe băncile universităţii, dar nu este Rambo sau ce putem vedea în anumite filme", declarase miercuri, sub protecţia anonimatului, o sursă militară franceză.

×
Subiecte în articol: externe