x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român jefuitor de tir-uri, arestat în Franţa

Român jefuitor de tir-uri, arestat în Franţa

de Sînziana Stancu    |    27 Iul 2009   •   00:00

Paul Aurel R., în vârstă de 26 de ani, din Baia Mare, a fost reţinut de autorităţile franceze în baza unui mandat european de urmărire.



El era căutat de mai multe luni, fiind bănuit că  face parte dintr-o bandă infracţională care a atacat tir-uri pe autostrăzile din Occident şi a furat mărfuri pe care le transportau aceste autovehicule, informează Agerpres. În acelaşi dosar, în luna aprilie, au fost arestaţi încă trei tineri din Municipiul Baia Mare.

Suspectul a fost extrădat în România şi adus în faţa justiţiei din Baia Mare, care a dispus arestarea lui preventivă pe o perioadă de 30 de zile, după cum a precizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie, citat de Agerpres. După trei luni de investigaţii, autorităţile române au găsit într-un depozit 17 televizoare LCD, cu diagonala de 117 cm, în urma unei razii în Baia Mare.

Obiectele fuseseră furate dintr-un tir aflat într-o parcare de pe Austostrada 40 din Franţa, în noaptea de 7-8 aprilie 2009, potrivit anchetatorilor români, care au colaborat cu cei din Franţa în această anchetă. După ce furau din Franţa, hoţii aduceau "prada" în România şi o valorificau sub valoarea reală a obiectelor respective.  

×
Subiecte în articol: diaspora