x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii care vor să meargă la muncă în Marea Britanie NU sunt doriţi. Jumătate dintre britanici nu ne vor în ţara lor

Românii care vor să meargă la muncă în Marea Britanie NU sunt doriţi. Jumătate dintre britanici nu ne vor în ţara lor

27 Noi 2013   •   08:30
Românii care vor să meargă la muncă în Marea Britanie NU sunt doriţi. Jumătate dintre britanici nu ne vor în ţara lor

Campania împotriva venirii imigranţilor din România şi Bulgaria în Marea Britanie seamănă cu cea a lui Enoch Powell, un conservator devenit faimos în 1968 prin discusul "Râuri de sânge" în care denunţa "povara economică a imigraţiei", avertizează arhiepiscopul Desmond Tutu.

Arhiepiscopul, un foarte cunoscut activist în domeniul drepturilor omului, a declarat, citat de publicaţia britanică The Times, că este "foarte îngrijorat", deoarece "auzim aceeaşi placă pe care am auzit-o de la Enoch Powell". El răspundea astfel la întrebarea ce părere are despre anularea restricţiilor impuse României şi Bulgariei la 1 ianuarie, relatează Huffingtonpost.uk.

Arhiepiscopul a făcut această declaraţie în contextul în care, potrivit unui sondaj, aproape jumătate dintre britanici vor ca românii şi bulgarii să nu aibă dreptul să muncească în ţara lor, de la anul, iar peste jumătate apreciază că imigraţia are un efect negativ asupra Marii Britanii. Dezbaterea dinaintea venirii lor este foarte puternică, UKIP, un partid britanic xenofob şi aurosceptic, fiind acuzat că agită "sperietoarea" numărului mare a unor eventuali imigranţi, scrie antena3.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie imigranti locuri de munca