x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANII IN LUME/ Forum: De ce emigreaza tinerii?

ROMANII IN LUME/ Forum: De ce emigreaza tinerii?

03 Iul 2004   •   00:00

Tinerii romani, cu studii medii sau superioare, parasesc Romania pentru a reusi sa castige mai mult decat in tara. Problema emigrarii lor este dezbatuta intens pe forumul Jurnalului National, la www.jurnalul.ro/forum, de catre cititorii interesati.

Iata cateva dintre opiniile formulate de cativa dintre ei, care traiesc in afara granitelor tarii.

"Maestre Beta, am fost de Sarbatori in Romania si in fiecare zi am fost la gratare si distractii... Este frumos, dar iti trebuie ceva bani in Romania. Am cheltuit, nu jucarie! Nimeni nu spune ca nu fac treaba tinerii romani, dar ar vrea si ei sa fie platiti dupa meritele lor. Sa nu mai plece oamenii in diferite tari pentru bani. Avem 10 milioane de romani care traiesc in diferite tari. Beta, tie nu-ti spune nimic numarul asta mare care ridica economia altor tari? Eu nu te convertesc pe tine, Beta, dar trebuie sa vorbim adevarul indiferent de culoarea politica a noastra sau daca ne place sau nu America."
@daniel boer

"Si ce pot eu, maestre, mai mult decat fac deja? Ii aduc din facultate, ii invat, le dau liber sa-si incerce norocul la firme, in afara, ii indrum sa-si gaseasca in afara undeva unde si pot "invata" ceva, nu doar sa scoata bani, si ii primesc daca se intorc. Spune-mi, ce pot face? Daca ma duc si strig in strada, vreau in Uniunea Europeana, vreau sa nu se mai fure in Romania, nu mai vreau spaga! Ajuta cu ceva? Nu fac bine ce fac? Face altul mai mult?"
@beta_alfa

"Este un lucru frumos sa ajuti tineri din Romania. Problema arzatoare care este in Romania la ora actuala este emigratia intr-un ritm mare. Oamenii capabili nu pot sa traiasca in tara unde s-au nascut. (Din punct de vedere financiar). Cine ii alege pe astia in Romania? Hai sa spunem ca la sate lumea nu stie prea multe, dar in orasele mari care este problema? Eram la hotel intr-o seara si ce crezi ca erau acolo? Turci, arabi, chinezi, iranieni… Jucau si se destrabalau pe sute de dolari. Doar oamenii care lucrau acolo erau romani. Nu ma duceam, dar sora sotiei a vrut sa vada si ea cum arata hotelul. Te intrebi de unde au astia bani in Romania, si romanul este in tara lui si nu-si permite unele lucruri. E dureros, dar asta este adevarul."
@daniel boer

"Problema in Romania nu e emigratia, ci saracia. Iar saracia institutionalizata nu va pleca asa repede. Saracia naste invidie, prostie, imoralitate, prostitutie, coruptie si toata cutia Pandorei la un loc, peste ele. Patrunjeii aia pe care spuneai ca i-ai vazut la hotel sunt peste tot, si o mare parte din ei alimenteaza sistemul de acuma, in tot vulgul lui! Daca emigram cu totii ce facem? Facem loc la patrunjei si farisei?"
@Costica

×
Subiecte în articol: romania diaspora