x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii pot trece în Serbia doar cu cartea de identitate

Românii pot trece în Serbia doar cu cartea de identitate

de Irina Cristea    |    10 Iun 2010   •   00:00

Cartea de identitate valabilă este singurul act de care românii au nevoie pentru a intra în Serbia. Măsura intră în vigoare de la 12 iunie şi li se aplică tuturor cetăţenilor UE, precum şi cetăţenilor Elveţiei, Norvegiei şi Islandei, a anunţat ministerul român al Afacerilor Externe, citat de Mediafax.



Viza devine necesară în cazul unei şederi mai lungi de 90 de zile pe teritoriul Serbiei. MAE avertizează cetăţenii români că trebuie să comunice despre prezenţa lor, la postul de poliţie locală, în maxim 24 ore de la sosirea pe teritoriul acestui stat. În cazul cazării la un hotel, obligativitatea declarării şederii revine recepţiei hotelului.

La solicitarea personală şi în baza unei motivaţii şi a dovezilor corespunzătoare, cetăţenilor români li se poate prelungi dreptul de şedere temporară pentru o perioadă mai mare de trei luni. Conform legislaţiei locale, prelungirea perioadei de rezidenţă trebuie solicitată autorităţilor competente din această ţară (Poliţia pentru străini) cu minimum 30 de zile înainte de expirarea dreptului de rezidenţă, obţinut anterior. La intrarea pe teritoriul Serbiei, trebuie făcută dovada deţinerii unei sume minime de 50 de euro pe zi.

×
Subiecte în articol: externe