x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românul de pe "Filitsa" a fost eliberat

Românul de pe "Filitsa" a fost eliberat

de Sînziana Stancu    |    03 Feb 2010   •   00:00

Piraţii somalezi au eliberat contra unei răscumpărări cargoul grecesc capturat în noiembrie, la bordul căruia se afla şi un român.



Ministerul de Externe de la Bucureşti a confirmat ieri, într-un comunicat de presă, că la bordul navei-cargo "Filitsa", care naviga sub pavilion grecesc şi fusese răpită de piraţii somalezi la 16 noiembrie, se afla şi un marinar român, printre cei 22 care erau la bordul navei. Nava-cargo plecase din Dubai şi se îndrepta spre Durban, unde urma să descarce un transport de îngrăşăminte chimice. Cargoul a fost eliberat luni, contra unei răscumpărări plătite în întregime de compania care deţine nava, "Order Shipping", şi care a refuzat să precizeze ce sumă a dat.

DISCREŢIE TOTALĂ
Conform procedurilor în vigoare, negocierile au fost purtate direct între proprietarii navei şi răpitori, în  "discreţie totală", pentru că orice mediatizare putea periclita negocierile şi viaţa celor răpiţi, mai precizează MAE român, adăugând că "Ambasada României la Atena a monitorizat cazul şi a informat permanent familia cetăţeanului român în legătură cu evoluţia situaţiei", inclusiv cu eliberarea lui.

×
Subiecte în articol: externe