x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românul Netanyahu nu are domiciliu

Românul Netanyahu nu are domiciliu

de Mihaela Matachita    |    13 Apr 2009   •   00:00

Netanyahu Johnatan Jerusalym, despre care Procuratura moldoveană anunţa că este cetăţean român pe care l-a reţinut, figurează şi pe lista finală a Ministerului de Interne cu persoanele arestate pentru evenimentele din 6-8 aprilie, fără a-i fi însă menţionat domiciliul.



Netanyahu Johnatan Jerusalym, reţinut la 10 aprilie, figurează pe listă la numărul 85, cu data naşterii 25 februarie 1952, şi menţiunea "nu lucrează". Rubrica referitoare la domiciliu este necompletată.

Procuratura moldoveană anunţase vineri, pe site-ul său, reţinerea unui cetăţean român pentru organizare de "dezordine în masă şi uzurparea puterii de stat". Iniţial, comunicatul menţiona că numele lui este Jordan N., dar ulterior acesta a fost modificat, bărbatul fiind de această dată prezentat drept Netanyahu Johnatan Jerusalym, în vârstă de 57 de ani. Potrivit comunicatului, în cadrul percheziţiei desfăşurate joi la domiciliul acestuia, au fost depistate şi confiscate hărţi ale oraşului Chişinău, fotografii ale clădirilor administrative, inclusiv ale Parlamentului şi Preşedinţiei, şi sticle cu substanţe inflamabile.

Ştirea privind arestarea acestuia s-a soldat cu numeroase comentarii pe forumuri în România, printre care cele mai pertinente subliniau că numele este bizar chiar şi în Israel. Alte comentarii observau similitudinea cu numele de familie al premierului israelian Benjamin Netanyahu, amintind însă că fratele acestuia, Yonatan, a murit în 1976, în acţiunea de eliberare a unor ostatici, în operaţiunea Entebe.

×
Subiecte în articol: externe