x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia își reorientează exporturile de petrol spre Asia. Contracte pe termen lung cu discounturi de până la 30%

Rusia își reorientează exporturile de petrol spre Asia. Contracte pe termen lung cu discounturi de până la 30%

25 Aug 2022   •   19:25
Rusia își reorientează exporturile de petrol spre Asia.  Contracte pe termen lung cu discounturi de până la 30%

Federația Rusă a oferit mai multor state din Asia contracte de petrol pe termen lung cu reduceri de preț de până la 30%, scrie Reuters.

Sancțiunile economice severe impuse de statele occidentale ca urmare a războiului din Ucraina determină autoritățile de la Moscova să găsească alte piețe pentru exporturile de resurse. 

UE, puternic dependentă de petrolul și gazele rusești, au redus însă importurile de petrol cu perspectiva opririi totale a acestora până în februarie 2023. Astfel că exporturile de țiței ale Rusiei în Estonia și Țările de Jos au ajuns la zero în luna august, de la 365.000 tone şi, respectiv, 170.000 tone în iulie.

Însă livrările de petrol rusesc în SIngapore au crescut la peste 350.000 de tone în această lună, de la zero în ultimele două luni anterioare.

De asemenea, Rusia se menține cel mai mare furnizor de petrol al Chinei pentru a treia lună consecutiv. Administrația Vămilor de la Beijing arată că importurile de petrol rusesc au ajuns la 7,15 milioane de tone în luna iulie, în creștere cu 7,6% față de 2021. 

×
Subiecte în articol: Rusia petrol asia China