x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a atacat Georgia

Rusia a atacat Georgia

de Veronica Micu    |    08 Aug 2008   •   00:00
Rusia a atacat Georgia

10:40 • "Trei avioane ruse Suhoi-24 au intrat vineri in spatiul aerian al Georgiei. Unul dintre ele a lansat doua bombe in apropiere de sediul politiei la Kareli", a anuntat purtatorul de cuvint al Ministerului de Interne, Sota Utiasvili.

"Trei avioane ruse Suhoi-24 au intrat vineri în spaţiul aerian al Georgiei. Unul dintre ele a lansat două bombe în apropiere de sediul poliţiei la Kareli", a anunţat purtătorul de cuvînt al Ministerului de Interne, Şota Utiaşvili.

MOBILIZARE. Localitatea georgiană este situată în apropiere de teritoriul separatist Osetia de Sud, unde se desfăşoară în prezent o ofensivă militară georgiană. Anterior, un purtător de cuvînt al Kremlinului anunţa că preşedintele rus Dmitri Medvedev avea consultări cu consilierii săi cu privire la strategia pe care o va adopta Moscova in conflictul din Osetia de Sud.
Premierul rus, Vladimir Putin, a avertizat, astăzi, la Beijing că "agresiunea" Georgiei în Osetia de Sud nu va rămîne fără replică, informează AFP. "Actele agresive" ale Georgiei în Osetia de Sud vor antrena "măsuri de retorsiune", a avertizat premierul rus, care se află la Beijing pentru a participa la deschiderea Jocurilor Olimpice. "Este regretabil că în ajunul deschiderii Jocurilor Olimpice autorităţile georgiene întreprind acte de agresiune în Osetia de Sud", a spus Putin. "Ei (georgienii - n.r.) au lansat ostilităţile folosind tancurile şi artileria", a adăugat el. "Este trist, acest lucru va provoca măsuri de retorsiune", a mai spus fostul preşedinte rus.
Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, a ordonat mobilizarea completă a militarilor în rezervă din armata ţării sale, după ce trei avioane ruse au bombardat poziţii de pe teritoriul georgian, transmite Reuters. Saakaşvili a acuzat Rusia de o "operaţiune militară la scară largă împotriva Georgiei" şi a ordonat mobilizarea rezerviştilor. "Am mobilizat mii de rezervişti. Vă cer să nu vă temeţi de atacuri", a spus Saakaşvili într-un discurs difuzat de televiziune.

×
Subiecte în articol: externe osetia sud