x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RUSIA A SALVAT SERBIA DE LA ACUZATIA DE GENOCID LA SREBRENICA

RUSIA A SALVAT SERBIA DE LA ACUZATIA DE GENOCID LA SREBRENICA

de Dan Constantin    |    09 Iul 2015   •   18:58

Un proiect de rezolitie depus de Marea Britanie in Consiliul de Securitate al ONU, care notifica evenimentele de la Srebrenica ca genocig a fost blocat prin veto de Ambasadorul Rusiei la ONU.

Rezolutia avea drept consecinta punerea responsabilitatii tragediei umanitare de la Srebrenica in spatele Serbiei.

Presedintele Serbiei, Nikolic, s-a adresat printr-o scrisoare lui Putin solicitand sprijin pentru a respinge rezolutia Marii Britanii. Nikolici a considerat ca demersul britanic nu duce la reconciliere ci la reaprinderea conflictului in Balcani. Presedintele Serbiei a mentionat in mesaj ca mii de sarbi au cazut victime in conflict si sute de mii au fost obligati la refugiu,informea ziarul Politica din Belgrad .

Nikolici s-a adresat si Reginei Marii Britanii in incercarea de a bloca rezolutia, demers criticat insa de guvenul de la Belgrad.
In acest context tensionat s-a desfasurat si vizita cancelarului german Merkel in Serbia.

Putin a vizitat Serbia in toamna anului trecut ,la aniversarea a 70 de ani de la eliberarea Belgradului de sub trupele germane , avand parte de onoruri exceptionale. Nikolic a fost si el prezent la manifestarile fastuoase de la Moscova, de la 9 mai 2015, de Ziua Victoriei.  

×