x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Actorului francez Depardieu i se oferă o casă şi un post de ministru

Rusia: Actorului francez Depardieu i se oferă o casă şi un post de ministru

07 Ian 2013   •   11:25
Rusia: Actorului francez Depardieu i se oferă o casă şi un post de ministru
Sursa foto: CAROLINE LARSON / AFP

Actorul francez Gérard Depardieu, căruia preşedintele Vladimir Putin i-a acordat recent cetăţenia rusă, a fost primit duminică în republica rusă Mordovia /Volga/, unde i s-a oferit un post de ministru al Culturii şi o casă, informează Agerpres.

La coborârea din avion pe aeroportul din Saransk, oraş cu 300.000 de locuitori şi capitala Mordoviei (640 km la est de Moscova), Depardieu a fost primit cu mare pompă de guvernatorul republicii şi de femei în costume tradiţionale.

"Gérard Depardieu a fost primit ca un erou" la Saransk, a indicat un jurnalist al televiziunii Rusia 24, adăugând că actorul a venit în regiune pentru a sărbători Crăciunul, celebrat de ruşi pe stil vechi la 7 ianuarie.

Vladimir Putin i-a acordat săptămâna trecută cetăţenia rusă lui Depardieu, care şi-a anunţat intenţia de a părăsi Franţa şi de a renunţa la paşaportul francez din cauza impozitelor pe care le consideră prea mari. Într-o scrisoare de mulţumire, actorul francez afirmă că 'Rusia este o mare democraţie'. El s-a întâlnit sâmbătă seară cu liderul de la Kremlin, din partea căruia a primit paşaportul rus.

Guvernatorul republicii Mordovia, Vladimir Volkov, i-a oferit actorului posibilitatea de a alege între un apartament sau un teren pe care să-şi construiască o casă, în mijlocul unei păduri şi în apropierea unui râu, potrivit agenţiei Itar-Tass.

Conform unei surse locale citate de agenţia de presă RIA Novosti, guvernatorul i-a propus lui Depardieu postul de ministru al Culturii în Mordovia. 'Dacă dl Depardieu îl vrea, îi putem propune acest post', a afirmat oficialul rus.

Mass-media ruse, care au acoperit pe larg vizita lui Depardieu nu precizează cât timp intenţionează să rămână actorul francez în Rusia. Acesta trebuie să compară marţi în faţa unui tribunal din Paris după ce a condus în stare de ebrietate.

×
Subiecte în articol: gerard depardieu putin paşaport ministru