x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuzată că a încercat să fure informaţii la reuninea G20, cu ajutorul unor stickuri USB

Rusia acuzată că a încercat să fure informaţii la reuninea G20, cu ajutorul unor stickuri USB

29 Oct 2013   •   22:10

Rusia a încercat să spioneze delegaţiile străine la reuniunea G20 ce a avut loc la Moscova luna trecută. Ruşii au oferit celor prezenţi la reuniunea celor mai puternice naţiuni ale lumii stick-uri USB, capabile să downloadeze şi să stocheze informaţii extrase din laptopurile la care erau conectate, informează The Telegraph, citând surse din presa italiană.
Printre cei care au primit dispozitivele care conţineau virusul de tip troian se numără chiar şi şefi de state.
 
Primul care a manifestat neîncredere şi reticenţă faţă de dispozitivul de stocare a informaţiei a fost  Herman Van Rompuy, preşedinteleConsiliului Europei, care a cerut ca dispozitivul să fie analizat de către experţii IT, al căror raport specifica faptul că "drive-ul USB şi cablul de date avea posibilitatea să captureze date din computer şi de pe telefonul mobil".  Conform presei italiene, Van Rompuy a notificat descoperirea membrilor G20, într-un memorandum discret.
Dispozitivele urmează să fie supuse unor noi teste şi analize, care să certifice veridicitatea acuzaţiilor.
 
Partea rusă a replicat prin declaraţia lui  Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al  preşedintelui Vladimir Putin: "De fapt, sunt rapoarte amuzante. În primul rând nu au surse. Este o încercare curajoasă de a distrage atenţia de la problemele reale ce există între capitalele europene şi Washington" .

×