x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi decizii la Moscova. Rusia ar putea adopta conceptul american privind lovitura preventivă cu arme nucleare

Noi decizii la Moscova. Rusia ar putea adopta conceptul american privind lovitura preventivă cu arme nucleare

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2022   •   21:45
Noi decizii la Moscova. Rusia ar putea adopta conceptul american privind lovitura preventivă cu arme nucleare
Sursa foto: Hepta

Rusia își intensifică producția mijloacelor de distrugere pentru a putea contracara amenințările statelor occidentale, spune vicepreședintele puternicului Consiliu de Securitate, Dmitri Medvedev, după ce Vladimir Putin a spus anterior că se gândește să adopte conceptul american de a ataca prima cu arme nucleare, scrieAFP.

''Inamicul nostru nu s-a implantat puternic doar în gubernia Kiev a micii noastre Rusii. El este şi în Europa, în America de Nord, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi în alte locuri care au jurat supunere naziştilor timpurilor noastre. Iată de ce ne intensificăm producţia celor mai puternice mijloacelor de distrugere, inclusiv a celor bazate pe noi principii'', a scris Medvedev pe Telegram.

Vladimir Putin a spus, vineri, că Rusia ar putea adopta principiul american, privind lovitura preventivă cu arme nucleare. 


''În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei au un sistem de atac care vizează dezarmarea inamicului. Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea 'ideilor dezvoltate de americani pentru a-şi asigura propria securitate. Doar ne gândim la asta'' , a explicat președintele rus.

 

×