x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia anunță fabricarea a 50 de rachete Sarmat în următoatele luni

Rusia anunță fabricarea a 50 de rachete Sarmat în următoatele luni

23 Mai 2022   •   15:50
Rusia anunță fabricarea a 50 de rachete Sarmat în următoatele luni

Rusia vrea să fabrice 50 de rachete balistice intercontinentale Sarmat până la sfârșitul anului, potrivit directorului general al agenției spațiale Roscosmos, Dmitri Rogozin, scrie dpa.

Acestea vor fi construite în orașul Krasnoyarsk din Siberia.

Forțele ruse au efectuat primul test la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, la sfârşitul lunii aprilie, iar cel de-al doilea a fost lansat cu succes săptămâna trecută. 

''Este cu adevărat o armă unică și va consolida potenţialul militar al forţelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în faţa ameninţărilor externe, şi care îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să ameninţe ţara noastră cu o retorică dezlănţuită şi agresivă. Noul complex are cele mai înalte performanţe tehnice şi tactice şi este capabil să depăşească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are echivalent în lume şi nici nu va avea mult timp de acum înainte'', a  spus președintele rus Vladimir Putin, după efectuarea testului.

Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Pleseţk din nord-vestul Rusiei şi a lovit o ţintă la circa 6.000 de kilometri depărtar,e în peninsula Kamceatka.

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 km şi poate transporta peste 10 ogive nucleare. Racheta poate ajunge în orice loc de pe glob în cateva minute. 
 

 

×
Subiecte în articol: Rusia sarmat ogive nucleare