x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia ar putea legaliza cultivarea canabisului

Rusia ar putea legaliza cultivarea canabisului

24 Sep 2011   •   10:47
Rusia ar putea legaliza cultivarea canabisului

Rusia ar putea legaliza in curand cultivarea canepei - cannabis sativa - din ratiuni agricole si industriale, a anuntat Serviciul Federal de Control al Narcoticelor.

Decizia ar urma sa fie luata pe 28 septembrie, in cadrul unei reuniuni a Comitetului Anti-Drog.
Rusia a fost unul dintre cei mai mari producatori de canepa din lume, planta fiind folosita la fabricarea uleiului, pentru hrana, fibre sau ca material de constructie.

Cultivarea canepei a fost, insa, interzisa in 1961, cand Uniunea Sovietica a declarat, la propunerea ONU, canepa si alte substante, printre care si heroina, drept narcotice cu grad ridicat de risc.

In prezent, Rusia este unul dintre cei mai mari importatori de ulei si fibre de canepa. In 2007, Rusia a inceput sa duca o politica mai "relaxata" fata de cultivatorii de canepa. In prezent se estimeaza ca exista cel putin un milion de hectare de culturi de canepa in Rusia, in special in Siberia si in jurul Marii Negre.

Un oficial al angentiei anti-drog rusesti a spus ca legalizarea cultivarii "ar ajuta la crearea unor noi locuri de munca", iar cetatenii care locuiesc in zone unde canepa creste in mod natural "nu si-ar mai face griji ca ar putea fi acuzati pe nedrept de cultivarea ei".

×