x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia autorizează Sputnik Light, vaccin cu o singură doză și eficiență 79%

Rusia autorizează Sputnik Light, vaccin cu o singură doză și eficiență 79%

07 Mai 2021   •   08:45
 Rusia autorizează Sputnik Light, vaccin cu o singură doză și eficiență 79%

Rusia a autorizat utilizarea unui vaccin pentru coronavirus într-o singură doză, numit „Sputnik Light”, potrivit fondului suveran al țării, scrie CNBC.

Fondul rus de investiții directe (RDIF) a declarat că Sputnik Light, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, are o rată de eficacitate de 79,4% și ar costa mai puțin de 10 dolari pe doză.

RDIF a declarat că varianta Light, derivată din vaccinul Sputnik V, cu două doze, este compatibilă cu cerințele standard de stocare și logistică și că va permite imunizarea unui număr mai mare de oameni într-un interval de timp mai scurt, menționând că poate fi expediat rapid.

RDIF a declarat că în Rusia, Emiratele Arabe Unite și Ghana, printre alte țări, se desfășoară studii de fază III, care implică 7.000 de persoane. Rezultatele intermediare erau așteptate la sfârșitul acestei luni.

Rezultatele din faza I și faza II ale Sputnik Light au descoperit că este sigur pentru toți subiecții și nu au fost înregistrate evenimente adverse grave.

Kirill Dmitriev, CEO al RDIF, a spus că, deși Sputnik Light va avea „un preț accesibil” de sub 10 dolari, vaccinul cu două doze Sputnik V „rămâne principalul vaccin în Rusia”.

„Vaccinul Sputnik Light va fi exportat către partenerii noștri internaționali pentru a contribui la creșterea ratei vaccinărilor în mai multe țări în lupta cu pandemia și cu noile tulpini de coronavirus”, a adăugat el.

RDIF a declarat că peste 20 de milioane de oameni din întreaga lume au primit prima doză de vaccin Sputnik V.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sputnik light