x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Skripal: Moscova nu crede in vorbe, vrea dovezi!

Cazul Skripal: Moscova nu crede in vorbe, vrea dovezi!

19 Iul 2018   •   15:01
Cazul Skripal: Moscova nu crede in vorbe, vrea dovezi!

Rusia a cerut o declaraţie oficială din partea Marii Britanii pe marginea informatiilor din presa, potrivit căreia au fost identificaţi suspecţii în cazul otravirii cu un agent neurotoxic a fostului agent rus Serghei Skripal si a fiicei sale. 

 

"Vreau să aud de la Scotland Yard sau de la Foreign Office", ministerul de externe, a declarat ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Aleksander Iakovenko, citat de Interfax. Anterior, agentia britanică Press Association (PA) anunţase că poliţia crede că a identificat suspecţii responsabili de atacul asupra fostului spion, în oraşul Salisbury din sudul Angliei. 

Londra acuză Moscova de tentativa de omor, Rusia neaga si cere dovezi. Potrivit lui Iakovenko, tara lui este gata să coopereze cu autorităţile britanice. 

Potrivit PA, ofiţeri ai poliţiei britanice suspectează mai mulţi ruşi că ar fi implicaţi în tentativa de asasinare a celor doi şi sunt în căutarea a mai mult de un suspect. 

Anchetatorii i-au identificat pe presupuşii autori prin intermediul camerelor de supraveghere şi au comparat imaginile cu înregistrările cu persoanele care au intrat în ţară în acea vreme. 

În ultimele săptămâni, poliţia britanică antiteroristă a anchetat şi cazul unei femei care a murit pe 8 iulie, exact la o săptămână după ce a fost expusă la aceeaşi substanţă neurotoxică în apropierea oraşului Salisbury. AGERPRES

×