x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia este un stat criminal

Rusia este un stat criminal

23 Noi 2009   •   00:00

Rusia este "un stat criminal", responsabil de moartea în închisoare a unui om nevinovat, a acuzat unul dintre cei mai mari investitori în Rusia, citat de AFP.



Preşedinte al Fondului de investiţii Hermitage Capital, Bill Browder, a acuzat statul rus în care era cunoscut odată drept unul dintre investitorii de top că a ucis un jurist al societăţii sale, încarcerat pentru fraudă fiscală.  

Sergei Magnitsky (37 de ani) a decedat ca urmate a unui stop cardiac, a informat Ministerul rus de Interne. "Acum aveţi un grup de persoane responsabile cu menţinerea ordinii, care sunt criminali cu putere nelimitată în ceea ce priveşte distrugerea de vieţi şi exproprierile, fac ce vor şi este mai rău decat orice am văzut în Rusia înainte", a acuzat Bill Browder într-un mesaj transmis liderilor la putere. "Rusia este fundamental un stat criminal", a denunţat acesta.

Acuzat de fraudă fiscală de 12 milioane de euro, Magnitski a fost plasat într-o închisoare din Moscova, unde a murit. Magnitski "a fost luat ostatic şi a fost omorât", a continuat Browder, acuzând autorităţile ruse că i-au refuzat juristului tratamentul medical de care avea nevoie. "Încercau să gasească orice acuză împotriva mea şi se serveau de el. Era prizonierul lor şi l-au omorât", a declarat Browder, care din 2005 este persona non grata în Rusia. Potrivit acestuia, angajatul său a descoperit un complot împotriva Hermitage şi pentru aceasta a fost încarcerat. Hermitage a reprezentat interesele acţionarilor în grupuri ca Sberbank şi Gazprom. Fondul susţine că a fost victima unui complot legat de deturnarea a 230 de milioane de dolari din fonduri publice ruseşti. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe