x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia spune că investighează presupusa utilizare de arme chimice de către Ucraina

Rusia spune că investighează presupusa utilizare de arme chimice de către Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   07:30
Rusia spune că investighează presupusa utilizare de arme chimice de către Ucraina

Comitetul de stat rus de anchetă a declarat luni că examinează presupusa utilizare de arme chimice de către forțele ucrainene în apropierea orașelor Soledar și Bakhmut, potrivit Reuters.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns la solicitările de comentarii cu privire la această acuzație venită din partea Rusiei, cum că s-ar fi utilizat arme chimice în apropierea orașelor Soledar și Bakhmut.

Comitetul de anchetă a declarat că Republica Populară Donețk a raportat utilizarea de arme chimice de către dronele ucrainene în apropierea celor două localități.

„Ca urmare, militarii forțelor armate ruse se confruntă cu o deteriorare a stării de sănătate și cu simptome caracteristice de otrăvire”, a precizat Comitetul, fără a oferi detalii sau a numi presupusa substanță.

De la începutul invaziei sale, în urmă cu aproape un an, Rusia a avertizat în repetate rânduri că Ucraina s-ar putea pregăti să folosească arme neconvenționale, inclusiv arme biologice sau o bombă radioactivă murdară. Niciun astfel de atac nu s-a materializat.

Ucraina și aliații săi occidentali au respins aceste acuzații, dar le-au văzut ca pe un posibil preludiu la un atac „sub steag fals”, ceea ce înseamnă că Rusia ar putea recurge ea însăși la astfel de tactici, dar ar căuta să dea vina pe Ucraina. Rusia a respins această afirmație.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia arme chimice Ucraina