x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia îl acuză pe președintele CIO că încalcă principiile Jocurilor Olimpice

Rusia îl acuză pe președintele CIO că încalcă principiile Jocurilor Olimpice

01 Oct 2022   •   18:20
Rusia îl acuză pe președintele CIO că încalcă principiile Jocurilor Olimpice

Rusia l-a acuzat sâmbătă pe șeful Comitetului Internațional Olimpic (CIO) că a încălcat principiile Jocurilor Olimpice, sugerând că sportivilor ruși li s-ar putea permite să revină în competiții cu condiția să nu susțină invazia Ucrainei, informează Reuters.

„Principala sarcină a mișcării olimpice internaționale este de a oferi sportivilor acces egal la participarea la Jocurile Olimpice, indiferent de opiniile și religiile, tradițiile și cetățenia lor”, a declarat ministrul rus al Sportului Oleg Matytsin, citat de agențiile din Rusia. Acesta a mai spus că Rusia va continua să discute cu CIO și speră că acesta își va schimba poziția.

„Ultima declarație a lui Bach este contrară principiilor olimpice”, a spus el.

În februarie, CIO a emis îndrumări pentru a elimina din competiții sportivii din Rusia și Belarus.

Explicând modul de gândire al CIO, Bach a declarat pentru ziarul italian Corriere della Sera: „Nu este vorba neapărat de a avea neapărat Rusia înapoi. Este vorba despre a avea din nou în competiție sportivi cu pașaport rusesc, care nu susțin războiul. Acest război nu a fost declanșat de sportivii ruși”.

Rusiei i s-a interzis să concureze sub drapelul său sau să se cânte imnul său național ca pedeapsă pentru cazuri de dopaj.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rusia la jocurile olimpice