x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia neagă că ar încălca sancțiuni ale ONU angajând noi lucrători nord-coreeni

Rusia neagă că ar încălca sancțiuni ale ONU angajând noi lucrători nord-coreeni

03 Aug 2018   •   17:12
Rusia neagă că ar încălca sancțiuni ale ONU angajând noi lucrători nord-coreeni

Ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, Alexander Matsegora, a declarat vineri că Moscova nu a încălcat sancţiunile ONU ce restricţionează angajarea de lucrători din Coreea de Nord şi nici nu a adus noi lucrători nord-coreeni în ţară, a anunţat Interfax, relatează Reuters. 

Potrivit ediţiei de joi a Wall Street Journal (WSJ), Rusia permite intrarea a mii de noi lucrători nord-coreeni în ţară şi acordă noi permise de muncă, ceea ce ar fi o încălcare a unor sancţiuni ONU. 

Orice permis de muncă eliberat pentru lucrători nord-coreeni în Rusia este pentru cei deja stabiliţi în ţară şi care au fost angajaţi în baza unor contracte vechi, a precizat ambasadorul Alexander Matsegora citat de Interfax. 

Peste 10.000 de noi lucrători nord-coreeni s-au înregistrat în Rusia din septembrie, potrivit ziarului american, care citează date ale Ministerului rus de Interne. 

Acţiunea Rusiei ar putea încălca sancţiunile ONU de a reduce fluxurile de numerar către Coreea de Nord şi a pune presiune asupra Phenianului pentru a renunţa la armele nucleare, a relatat WSJ, citând oficiali americani. 

Datele Ministerului Muncii obţinute de WSJ arată că cel puţin 700 de noi permise de muncă au fost emise pentru nord-coreeni în Rusia în acest an, scrie cotidianul. 

Interdicţia prezenţei muncitorilor face parte dintr-o gamă mai largă de sancţiuni ce vizează eliminarea unui venit important pentru regimul lui Kim Jong Un. Cea mai mare parte a banilor câştigaţi de nord-coreeni în străinătate ajung în vistieria guvernului, în timp ce aceşti angajaţi muncesc în condiţii extreme, a relatat WSJ.

AGERPRES

×