x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia vrea negocieri de pace cu Ucraina. Care sunt condițiile

Rusia vrea negocieri de pace cu Ucraina. Care sunt condițiile

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2023   •   18:45
Rusia vrea negocieri de pace cu Ucraina. Care sunt condițiile
Sursa foto: Hepta

Rusia se arată dispusă la negocieri de pace cu Ucraina, însă cu respectarea noii ''realităţi teritoriale'', ceea ce înseamă că vrea să păstreze regiunile anexate din sudul Ucrainei, scrie Reuters.

''Există anumite realităţi care au devenit deja un factor intern. Mă refer la noi teritorii. Constituţia Federaţiei Ruse există şi nu poate fi ignorată. Rusia nu va putea niciodată să facă vreun compromis în legătură cu asta, acestea sunt realităţi importante. Cu o stare a lucrurilor favorabilă şi o atitudine adecvată din partea ucrainenilor, această chestiune poate fi soluţionată la masa negocierilor. Dar principalul lucru este să ne atingem obiectivele'', a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În toamna anului trecut, Federația Rusă a organizat referendumuri de anexare a regiunilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie din sudul Ucrainei, dar nu deține controlul total al acestora. 

De cealaltă parte, Ucraina cere Rusiei să elibereze teritoriul țării și să-i redea regiunile anexate dar și peninsula Crimeea. 
 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina negocieri pace