x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia nu este de acord cu manevrele americano-ucrainene din Marea Neagră

Rusia nu este de acord cu manevrele americano-ucrainene din Marea Neagră

12 Feb 2019   •   14:24
Rusia nu este de acord cu manevrele americano-ucrainene din Marea Neagră

 Ministerul de Externe rus consideră planurile SUA şi Ucrainei de a efectua exerciţii comune în Marea Neagră drept o 'idee periculoasă', conform declaraţiei făcute marţi de ministrul rus adjunct de externe Grigori Karasin, citat de agenţiile oficiale de presă TASS şi RIA Novosti.
'Este o idee periculoasă', a insistat Karasin, referindu-se la exerciţiul Sea Breeze-2019 în Marea Neagră.
Ministerul Apărării al Ucrainei a anunţat anterior începerea pregătirilor pentru exerciţiile comune ucraineano-americane Sea Breeze-2019, prevăzute să se desfăşoare în partea de nord-vest a Mării Negre.
În 2018, manevrele Sea Breeze s-au desfăşurat în apropiere de regiunile Odesa şi Nikolaev şi în partea de nord-vest a Mării Negre, la care au participat peste 2.000 de militari, circa 30 de nave şi vase, precum şi o serie de avioane din 19 ţări membre NATO şi partenere.
După anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014, Rusia a militarizat puternic acest teritoriu, unde a amplasat patru batalioane de sisteme de rachete sol-aer S-400, cu care poate monitoriza zona dintre Bosfor şi Odesa şi părţi din Turcia, Bulgaria, România, Republica Moldova şi Ucraina, conform presei ruse. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sea Breeze-2019 marea neagră